Δικταίον Άντρον
25/04/2018

Η πόλη των Χανίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη και η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων. Είναι τοποθετημένη κατά μήκος της Βόρειας ακτής του νησιού , περίπου 70 χλμ δυτικά του Ρεθύμνου και 145 χλμ δυτικά του Ηρακλείου. Ο Νομός αποτελείται από την πόλη των Χανίων και αρκετές άλλες πόλεις και χωριά. Υπήρξε μια σημαντική Μινωική πόλη και είναι ταυτισμένη με την αρχαία πόλη της Κυδωνίας.

Η περιοχή απολαμβάνει το τυπικό μεσογειακό κλίμα, το οποίο είναι θερμό, ηλιόλουστο και ξερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ήπιο και βροχερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η πόλη των Χανίων χωρίζεται σε δύο μέρη. Την παλιά πόλη με το παλιό λιμάνι και τη νέα πόλη, η οποία χτίστηκε έξω από τα τείχη του παλαιού φρουρίου. Ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μεγάλες βόλτες και ψώνια και στα δύο μέρη της πόλης. Μια μεγάλη ποικιλία από πολιτιστικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα επί καθημερινής βάσεως, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Θεατρικά έργα, συναυλίες και αρκετές εκθέσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες διοργανώνονται, είτε από το Δήμο, είτε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα Χανιά είναι επίσης διάσημα για τις υπέροχες παραλίες με τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου υπάρχουν 11 παραλίες που έχουν βραβευθεί με τη Γαλάζια Σημαία και πολλές άλλες, οργανωμένες και μη, που αξίζουν να τις απολαύσει κανείς.

Είναι μια πόλη που αξίζει να την επισκευτείτε και να απολαύσετε τον εξαιρετικό συνδυασμό αξιοθέατων και χαλάρωσης.